Õhtusöök “Saaremaa 100 – maitsed”

Reede 7.09 | Kell 17:30 | Kuressaare Piiskopilinnus

EV100 – Eesti Vabariik sai sel aastal sajandi vanuseks!

Saaremaa Toidufestivali korraldajad soovivad tuua esile selle olulise tähtpäeva ning tähistada seda  suurejoonelise heategevusliku õhtusöögiga “Saaremaa 100 maitsed”.

Menüü kokkupanekul lähtutakse 100 aasta toidukunsti ja maitsete ajaloost nii Eestis kui ka Saare maakonnas.

Õhtusöök on HEATEGEVUSLIK: saadud tulu abil korraldatakse Saare maakonna liikumispuuetega noortele Saaremaa Muuseumi külastus koos Kuressaare Piiskopilinnuse tutvustamise ja esitlusega.

Sind ootab 11 -käiguline õhtusöök koos jookidega ajaloolises Kuressaare Piiskopilinnuses. Maitseelamused läbi ajaloo toovad Sinuni Saare maakonnas töötavad või siit pärit suurepärased kokad.

 

MENÜÜ

Põnevad ampsud aastatest 1940-1950 

Allar Oeselg on Saaremaalt pärit noormees, kes jõudnud mandrile Veinirestoran Dominic peakokaks. Tänaseks on ta tunnistatud mitmeid kordi Eesti parimaks kokaks ja pärjatud Hõbelusika tiitliga. Allari eriline oskus on toitude sobitamine jookidega.

 

 

 

 

 

 

 Eelroog aastatest 2000 -2010

Kristjan Janke Kohvik Retro (Kuressaare) peakokk. Ta väärtustab kõike mida väike Saaremaa suudab pakkuda. Kristjani põhimõte on võtta toorainest maksimum ja seda inimestele edasi anda.

 

 

 

 

 

 

Eelroog aastatest 1950-1960

Kristjan Koppel on Grand Rose Spa (Kuressaare) restorani Rose peakokkTa leiab, et saarel on kena töötada – inspiratsioon on iga nurga taga.  Kristjani jaoks on köögi meeskond üks suur „pere“, olgu selleks siis nõudepesija, teenindaja või kokk, igal ühel on oma tähtis roll hea restorani vedamisel. Oluline on lugupidamine/armastus toidu vastu.

 

 

 

 

 

Eelroog aastatest 1960-1970
Risto Laanet on kokkamise fänn, kes naudib võimalust katsetada erinevate toorainetega põneva tulemuse saavutamiseks. Ta käib hobi korras kokkamas ka rallitiimi osalejatele WRC sarjas.

Kaimo Ehanurm tegutseb omanimelise cateringfirmaga “Kaimo Catering”.

 

 

 

 

Supp aastatest 2010-2018 

Ott Raud on täna Castello Restoran-Lounge (Kuressaare)  peakokk.
Oti  jaoks ei ole söögitegemine ammu enam pelgalt töö, vaid elustiil, mida iga päevaga aina enam naudib.

 

 

 

 

 

Vahepala aastatest 1970-1980 
Kuressaare Ametikooli õpilased ja õpetajad on  igal aastal olnud seotud Saaremaa  Toidufestivaliga. Koos õpetaja, Olde Hansa (Tallinn) peakoka Emmanuel Willega on nad selgi korral mõtlemas välja midagi üllatuslikku ja põnevat. Emmanuel on belglasest meisterkokk, kes Eestis elanud juba paarkümmend aastat ning Saaremaal õpetamas käinud juba neli aastat.

 

 

 

 

Pearoog aastatest 1930- 1940  
Alar Aksalu  GO Spa restorani (Kuressaare) peakokk, on pääsenud maailma olulisema noorte kokkade MMvõistluse finaali Skandinaavia 10 finalisti seast. Leiab, et saarel kõik vajalik  olemas – põllud, aiad, meri, metsad, ulukid, talunikud.  Kogu tooraine on 60 km raadiuses, mis on ju iga koka unistus!

Elen Soon töötab GO Spa restoranis ning on tugev sous-chef.

 

 

 

 

Pearoog aastatest 1970-1980
Kaupo Raaper  olnud saarelt eemal, hetkel Restos Hafen (Kuressaare), kes meist ei tahaks suve Saaremaal veeta…, Proovib pakkuda just seda, mis kokkadele endale väga meeldib ning seega loodetavasti ka klentidele. 

Sander Väärt Kuressaares Saaremaakeras tegev noormees,  kes on olnud pärjatud ka Eesti aasta koka tiitliga. Ta käib kohalikkusega vägagi loominguliselt ringi, tema road on hästi komponeeritud ning maitsed kenasti tasakaalus. 

 

 

 

Magustoit aastatest 1990-2000

Kristiina Rand  saarlane, kelle huvi toidukunsti ja küpsetamise vastu sai alguse lapsepõlvest  ja kasvas aastate jooksul hobiks, mis pakub suurt rõõmu ning naudingut.  Kristiina on veendunud, et kehva tujuga ja köögis  vastumeelselt toimetades head toitu ei valmista!  Ta tegeleb Mark Bakery kaubamärgi väljatöötamisega ning valmistub oma väikese pagarikoja avamiseks. Kasutab võimalusel alati Saaremaist toorainet, hinnates luksust valmistada toitu puhastest ja värsketest koostisosadest, korjates või varudes neid ise.

 

 

 

Magustoit aastatest 1918-1930

Kristo Malm on Saaremaalt pärit noormees, kes täna tegutseb Tallinnas Leib Restoranis peakokana. Ta suhtub austusega toorainesse ja püüab seda mitte kunagi ära rikkuda.  Kristo väidab, et ilma või, soola ja armastuseta süüa teha ei saa.

 

 

 

 

 

Tulevikukäik – Petits fours (väikesed hõrgud suupisted)

Mari-Liis Raud tegutseb Kuressaares Good Mood Food brändi all. Tema kirg on tervislik taimetoit ja patuvabad magustoidud. Ta on võtnud enda südameasjaks hoolitseda selle eest, et Saaremaal oleks maitsev ja tervislik toit inimestele kättesaadav. Oma südameasja teoks tegemiseks on koostöös mõttekaaslastega loonud Kuressaare pargi äärde suvekohviku, toitlustavad eraüritusi ja korraldavad toidukoolitusi. Mari-Liis leiab, et kõige tähtsam komponent toidus on kahtlemata armastus.

 

 

 

MUUSIKA

Õhtusöögile sobiva muusika loovad Sander Mölder ja Alexsander Sannik.
Sander on Saaremaalt pärit mitmekesise muusikalise tausta ja laia käekirjaga helilooja, produtsent ja DJ. Tänaseks on ta   üles astunud erinevates rollides ja muusikalistes koosseisudes paljudel lavadel üle maailma.

Alexander on Kuressaarest pärit noor muusik, kes õhtusöögil koostöös Sandriga loodud muusika osalejateni toob.

MAKSUMUS: 100 €/1 inimene
Kuna kohtade arv on piiratud, siis broneerimisel tuleb sunna kohe tasuda ja see ei kuulu tagastamisele.

Kohtade broneerimine: info@saaremaatourism.ee

Teenindus
Õhtusöögi teeninduse korraldab Kaimo Catering.

 

 

 

 

Turundustegevuste rahastaja

Turundustegevuste rahastaja

TOORAINEGA TOETAJAD