Infoseminar: Nõuded kohaliku toidu pakkumisel. Müüdid on visad kaduma.
Kolmapäev 09.09.2015 | Kell 13:00 – 16:00 | Arensburgi Meedla Koda
Infoseminari sihtrühm: Kohalikku toorainet kasutavad toitlustajad, toitu valmistavad väikeettevõtted, kohaliku toidu vahendamisega tegelejad.
Kas kodus kasvatatud puu- ja köögivilja on lubatud pakkuda koolis, lasteaias või kohalikus restoranis? Aga naabertalus tehtud suitsusinki? Kas kohalik restoran võib oma kasvatatud õuntest ise valmistada moosi? Kas kohvik tohib kasvatada ise oma maitserohelise? Kas naabritädi tehtud mahla võib restoranis pakkuda? Milliseid paberid tuleb täita, kui soovin avada kohvikut või valmistada oma kodus müügiks küpsiseid? Kuidas üldse alustada toidu väikekäitlemisega? Kust saada teavet? Mis tegelikult seaduses kirjas on? Kas seda on võimalik muuta?
Toidu käitlemise kohta kehtestatud nõudeid selgitavad Kairi Ringo ja Ingrid Vesmes Põllumajandusministeeriumist ning Heneli Lamp ja Tiiu Rand Veterinaar- ja Toiduametist. Rõhku pannakse kohalikku toorainet kasutavate väikeettevõtete jaoks olulisele infole.
Käsitlemisele tulevad järgmised teemad:
Kõik osavõtjad on oodatud jagama oma kogemusi ning arutlema nõuete vajalikkuse ja põhjendatuse üle. Samuti võib küsimusi ettekandjatele saata enne seminari toimumist e-posti aadressile kairi.ringo@agri.ee
Infoseminarile registreerimine: Põllumajandusministeeriumi kodulehel
Asukoht: Lossi tn. 6, Kuressaare
Infoseminar on osalejatele tasuta