Konkurss koolinoortele “Seda sööksin mina”
Teisipäev 8.09 | Kell 12:00 | Nasva Klubis
Kutsume Saare maakonna koolinoori osalema konkursil “Seda sööksin mina”. Ürituse eesmärk on anda kooliõpilastele võimalus valmistada just selline salat ja magustoit, mis neile maitseb.
Võistlusel tuleb valmistada ja presenteerida salatit ja magustoitu.
Võistlevad 4 last + üks täiskasvanu või 5 last, kuidas soovitakse. Ühes võistkonnas võivad olla ka erinevate koolide noored.
Võistlevad kaks vanuseastet:
- 6.-9. klass
- 10.-12. klass
Tingimused võistkonnale:
- Kasuta toidu valmistamisel võimalusel kohalikku toorainet;
- Võta kaasa töövahendid salati- ja magustoidu valmistamiseks ning vajalikud toiduained;
- Võid kaasa võtta kuumtöödeldud (näit.keedetud, praetud jm) koostised;
- Võta kaasa serveerimiseks vajalikud toidunõud ja serveerimisvahendid.
Konkursi tegevused:
- Osalevad võistkonnad teevad kohapeal valmis salati ja magustoidu 60minuti jooksul;
- Üks portsjon serveeritakse züriile, teine portsjon läheb näidislauale;
- Iga võistkond tutvustab oma valmistatud toidu koostist (soovtavalt eelnevalt trükitud kaasas) ja põhjendab, miks just see.
Tingimused toorainele:
- Kõik võistkonnad peavad kasutama ühe koostisosana Koplimäe Mahetalu tatrajahu, iga võitskond saab talu poolt kasutamiseks 1,5 kg tatrajahu;
- Kõik võistkonnad peavad kasutama ühe koostisosana Saarte Sahvri poolt kookosrasva, iga võitskond saab kasutamiseks 250 g kookosrasva;
- Kõik võistkonnad peavad kasutama ühe koostisosana Riido Ökotalu mahepiima, iga võitskond saab kasutamiseks 1 l mahepiima;
- Ülejäänud põhitoorained võimalikult kohaliku päritoluga.
Tatrajahu ja kookosrasv väljastatakse võistkonnale peale registreerimist alates 10.08 Saarte Sahvris.
Konkursil hindame Sinu kasutatud loovust ja erilisust toidu väljapanekul ning toidu maitset.
Auhinnad:
Auhinnalised kolm esimest kohta mõlemas vanuseastmes valib välja žürii, kuhu kuuluvad: Kuressaare Ametikooli õpetaja Õile Aavik, Arensburg restoranide peakokk, Koplimäe Mahetalu perenaine Marju Müür, restoranide Ö ja Kaks Kokka sous chef Alar Aksalu ning üks Kuressaare Ametikooli kokaõpilane.
- Mõlema vanusegrupi kolme esimest võistkonda ootavad auhinnad järgmistelt ettevõtetelt: Georg Ots Spa Hotell ja Saaremaa Spa Hotellid
- Mõlema vanusegrupi esimesi ootab lisaks võimalus osaleda galaõhtusöögil „Talendid koju“
- Kõigile osalejatele kingitused!
Konkursile registreerimine ja lisainfo: info@saaremaatourism.ee; 5050100
Koolinoorte konkursi korraldab SA Saaremaa Turism koostöös Saarte Koostöökoguga.

