Õunakohvikute päev 2014 - Saaremaa Toidufestival
MENÜÜ

Õunakohvikute päev 2014

Pühapäev 14.09.2014 | Kell 12:00-18:00 | Kuressaare linn

September on aeg, mil puudel punavad õunad ning ikka ja jälle tekib mõte, mis saagiga teha. Saaremaa Toidufestival pakub võimalust muuta ühiselt üks tore pühapäev, 14.09, põnevaks!

Kutsun osalema Õunakohvikutepäeval kõikki, koos pereda, sõprade, tuttavatega mõnusale pühapäevale Kuressaares. Pühapäeval, 14.09, muutub linn elavamaks, kuna linna erinevates hoovides ja aladel on avatud Õunakohvikud. Iga kohvik pakub midagi põnevat ja tegijatele omast ning kutsuvad kõikki endale külla. Kõik see annab põjust võtta ette üks mõnus pühapäevane teistmoodi linna avastamise jalutusäik.

Õunakohvikud ootavad külastajaid algusega kell 12:00 ja on lahti enamus kuni 18:00. Väikesed erinevused aegades leiad, kui vaatad meie põnevate kohvikute nimekirja koos asukohtade ja kirjeldustega allpool.

Kohtumiseni maitseküllasel pühapäeval 14.09!
Õunakohvikutepäeva patroon Riina Hanso

Õunakohvikute registreerimine kuni 5.09 ja info: info@saaremaatourism.ee või Angela 5050100

Õunakohvikud Kuressaares 14.09 – ootavad külastamist!

Chez Bosse

Pikakoivaline rõõmsameelne Bosse ja neli põlvkonda majalisi ootavad külalisi Pikal tänaval. Saab kohapeal istuda või kaasa osta. Õhkkond on kodune ja koogid kodukootud. Saaremaised maitsed klassikalise valmistusviisiga, nagu vanaema juures. Kõik tainad valmivad ainult või ja päris vaniljega. Õunad oma aiast. Bosse ootab pikisilmi külalisi!
Asukoht: Pikk 43
Avatud: 12:00-18:00


Gameela

Meie kohviku stiil ja maitse on väikese lõunamaise päikese ja vürtsiga. Säravalt kujundatud Idamaises telgis pakutakse traditsiooniliste maitsete kõrval põnevaid hõrgutisi. Selliseid haruldasi maitseelamusi juba tasub proovida! Nii saavadki kokku mahe eestimaine õun ja särtsakas lõunamaine vürts. Kuidas nad lõpuks ikkagi koos kõlavad, on võimalus kõigil meie kohviku külastajatel endil otsustada. Istudes pehmetel patjadel on maheda muusika saatel võimalus nautida auravat kuuma kohvi, imeliselt lõhnavat teed või karastavat jooki, mida valavad lõunamaises riietuses teenindajad. Meie kohviku alal on avatud minibazar (idamaine turg), kus müüakse nii mõndagi põnevat.Tulge uudistama, emotsiooni leiate kindlasti!
Asukoht: Kiriku 2 hoovis, Postkontori taga
Avatud: 12:00-18:00


Kärdla Kohvikutepäev esitleb: “Söbrad ikkagi!”

Hiidlased olid need kes tõid maale nakkusliku ühepäevakohvikute pisiku. Juba kaheksa aastat on augusti esimesel laupäeval toimunud “Kärdla Kohvikutepäevad”. Nüüd teeme meie esimest korda ise väljaspool Hiiumaad kohvikut ja loomulikult teeme seda parimate sõprade juures Saaremaal!! Kärdla Kohvikutepäev esitleb:”Sõbrad ikkagi” Meedla õuel 12.00-18.00. Hiidlaste menüüs on huvitavad toidud hiiumaistest toorainetest, midagi kalast, midagi lambast, midagi juustust, loomulikult midagi magusat ja loomulikult kuskil on alati peidus Õun! Peale hea toidu pakume ka head olemist: nagu Hiiumaal! Meie juures tunnete end turvaliselt, koduselt, mõnusalt. On head muusikat, mänge, naljatlemist.
OLETE VÄGA OODATUD! Teie Hiidlased!
Asukoht: Lossi tänav 6, Meedla Koda – hoovi sissepääas Anton Lutsu tänavalt (õigeusu kiriku poolt)
Avatud: 12:00-18:00


La Perla Õunaaed

Ristorante la Perla tegusad inimesed ja nende sõbrad kutsuvad kõiki Transvaali 2 asuvasse õunaaeda. Lisaks õunast valmistatud hõrgutistele saab nautida ka koduaia õuntest värskelt pressitud mahla ja sellest valmistatud kokteile. Avatud on baar kihisevate ja mittekihisevate viinamarjajookidega. Kellel tahtmist ennast proovile panna, saab ronida ka õunapuude otsa. Täpsem info menüü kohta tuleb nädala lõpupoole Ristorante la Perla Facebooki lehele.
Asukoht: Transvaali 2
Avatud: 12:00-18:00


Mehhiko võlud raekojas

“Mehhiko võlud raekojas” on Saaremaa Toidufestivali raames avatav ühepäeva kohvik, mis ootab sind pühapäeval 14. septembril Kuressaare raekoja tagumisel terrassil. Kohvik on avatud 12.00-16.00.
Lisaks hõrgutavatele õunakookidele pakume nautimiseks põnevaid lõunamaiseid maitseid, mida valmistab kohapeal Mehhiko päritolu kunstnik ja tuntud gurmaan Leno Morfin. Saate osa ka kunstniku loometööst – Raegaleriis on avatud Leno Morfini maalinäitus “Päriselt”.

Päevakava:
12.00-13.00 kohviku avamine terrassil ja Leno Morfini maalinäituse külastamine Raegaleriis koos kunstnikuga
13.30-15.00 toimub Leno Morfini Mehhiko roogade esitlus ja müük. Teie silme all valmivad traditsioonilised mehhikopärased burritod ning mehhiko kohv. Kohvi kõrvale on saadaval raekoja daamide poolt valmistatud õunaampsud ja õunakoogid.
15.00-16.00 Mehhiko rütmid ja eestimaised õunakoogid.

Kohvik “Mehhiko võlud raekojas” üllatab positiivselt, ole kohal!
Leno Morfini, Kuressaare Raegalerii & Turismiinfokeskus

Asukoht: Kuressaare raekoda, Tallinna tn 2 (Raekoja taga õueterass).
Avatud: 12:00-16:00


Õunöu Õunaia Hoovikohvik

Vete tänaval Õunaias, on võimalus aeg maha võtta ja tulla maitsma kahe koka Alar Aksalu ja Kristjan Koppeli hoolikalt valitud maitseid maalt ja õhust. Pealinnas elavad ja töötavad lapsepõlvesõbrad tulevad spetsiaalselt selleks päevaks kodusaarele et paitada teie kõhtusid ja pakkuda erinevate tehnikatega.- tekstuuride.- hooajalisuse maitsekombinatsioonidega roogasid.

Alar ja Kristjan on kasvanud välja naabermajadest Smuulist, olnud klassivennad ja kollegid pikka aega. Viimased kohad kus nad on koos töötanud on Pädaste Mõis, Alexander mis on valitud viimased 4 aastat Eesti parimaks restoraniks. Hetkel töötavad nad Tallinnas Restoranis Ö ja Kaks kokka, kahe omaniku ja saarlasest peakoka Martin Meikase ja Ranno Pauksoni käe all.

Alar on studeerinud euroopa parimate peakokkade all: Ebbe Vollmer (Restaurant Vollmers, Malmö) Matti Jämsen (G.W Sundmans, Helsinki. Bocuse D´or 2014 finalist) . Peeter Pihel ( Fäviken, Järpen, Sweden)
Tänu pikajalisele mentorile Peeter Pihelile on Alar saanud ammutada kogemusi euroopast ja esindanud Eestit tunnustatud kokkade võistlustel.

Asukoht: Vete 11
Avatud: 12:00-22:00


ounakohvik-4 ounakohvik-3 ounakohvik-2 ounakohvik-1

Toetajad