Õhtusöök: Põrsas Kotis
28.septembril |kell selgumisel | Salapärane koht 🙂
Põrsas Kotis eriõhtusöök on midagi ülimalt salapärast, see on toimunud Saaremaa Toidufestivali korraldusel juba kaks korda (2017, 2019).
Vanarahvas arvas, et põrsa kotis ostaks ainult poolearuline või see, kellel raha nalja pärast pillata on. Aga kui põrsast müüb keegi, kelle usaldusväärsuses kahtlemine oleks iseenda solvamine?
Saaremaa Toidufestival on Saaremaa, Muhu, Ruhnu maitsete aasta puhul leidnud taaskord ühe erilise koha Saaremaal, kuhu täna väga paljud sööma ei satu. Küll aga on võimalus põnevaks avastuseks 28.septembril eriõhtusöögil osalejatel, kes enne kohale jõudmist ei tea, kuhu sõidetakse ja mida seal pakutakse.
Õhtusöök saab toimuma sumedal septembrikuu õhtul ja pakutavad menüükäigud ei jäta kedagi külmaks. Ja mis kõige tähtsam – ahvatlevat koti sisu pakuvad need, kes tunnevad selles peituvat pareminigi kui keegi teine.
Põrsas Kotis soetamiseks tuleb tasuda: 129€/ 1 osaleja
Kott sisaldab:
- saladuslikku õhtusööki (koos jookidega) kuskil Saare maakonnas;
- kohale saamiseks ei vaja sa muud, kui olla õigel ajal õiges kohas ja istuda bussi;
- üllatus kohale jõudes.
Osalemiseks kirjuta: toidufestival@saaremaatourism.ee
Broneerimise järgselt väljastatakse koheselt arve, mis ei kuulu tühistamisel tagastamisele.
Kohtade arv on piiratud!
Ruigab põrsas või ostja – mäng on mäng! Aga see väärib kahvlit!
Toit õnneks ei vali – kenast sööjast on tal ikka hea meel!
Põrsa valmistavad lauale
Vägagi auhinnatud Eesti kokad Tallinnast ja Tartust
German Macharashvili
Eesti kokkade võistkond (Culinary team) osales käesoleva aasta veebruaris esimest korda ajaloos legendaarsel IKA Kulinaaria Olümpial Saksamaal ning võitis hõbemedali ning pronksmedali. German on üks selle kuulsa tiimi liige.
Lisaks on tal ette näidata 2022. aasta Eesti Peakokkade Liidu korraldatud Aasta koka konkursi teine koht. German on meie õhtusöögi tiimi vedaja.
Jevgeni Kolikov
Jevgeni oli samuti Eesti Culinary Team liige ning Aasta Koka võistlusel 2021 saavutas teise koha. Lõbusa ja rõõmsameelse inimesena huvitavad teda muutused kokakunstis, kasutab uusi tehnikaid, jälgib trende ja eksperimenteerib toorainetega. Igapäevaselt seotud ettevõttega Maitsekoda by Evka
Denis Golik
Denis on meie õhtusöögi järjekordne olüpiamedalist, kes võistlustel täitis hot kitchen koka rolli. Igapäevasel askeldab peakokana restoran Tchaikovsky köögis. Lapsena unistas ehitaja ametist, ega erinev see koka amet polegi- üks lõputu ehitamine ning nuputamine.
Aleksandr Kronov
Narvast pärit kokk saavutas 2023 Aasta Koka konkursil hübeda ehk teise koha. Aleksander on öelnud: kõige rohkem toiduvalmistamisel inspireerib mind meie loodus. On hämmastav, kuidas meid ümbritsev tootevalik ja maitsed aastaringselt muutuvad.
Lauri Ööpik
Lauri oli samuti Eesti olümpiakoondise liige, kes igapäevasel töötab Tartus Royal Cateringis peakokana olles ühtlasi ka ettevõtte omanik. Lauri on öelnud, et koka ameti valis ta põhjusega, et see on töö, mis ei saa kunagi otsa – inimesed tahavad alati süüa. Kokk, kes muuhulgas on õppinud ja töötanud Taanis, Roskildes Slagteriskolen kokakoolis.
Karl Markus Lehtoja
Nagu arvata võis on Karl Markus samuti auhinnatud Eesti kokkade olümpiakoondise liige. Ta arvab, et vaikne köök on elutu, seega muusika käib asja juurde. Maitsete loomine käib roki ja eesti hip-hopi saatel. Igapäevasel askeldab restoran Hölm köögis vanemkokana.
Jaga meiega oma emotsioone
Tasub silmad lahti hoida ja jälgida festivali Facebookis, Instagramis ja sirvida kodulehel.
Selleks, et hea maitseelamus saaks tiivad, inspireeri teisigi: Instagrami postitustel palume kasutada @saaremaatoidufestival / #saaremaatoidufestival ning Facebooki postitustes täägida Saaremaa Toidufestival või lisada @saaremaatoidufestival. Sinu nõusolekul jagame parimaid pilte oma kanalites.
Kohtumiseni!