Castello Resto
Castello Resto nimestki juba võib välja lugeda, mis ees ootab. Köök pakub parimaid roogasid kohalike tootjate poolt kasvatatud toorainetest ning imemaitsvaid itaaliapäraseid pizzasi kõrvuti Saaremaa forelli, pardirinna ja veiselihaga. Öeldakse, et Castello on kohaliku maitsemeele kindlus. Koht kannab alates aastast 2020 White Guide märki.
Restorani menüü on koostanud peakokk Henry Eespere. Hubasesse kahekorruselisse restorani mahub 120 külalist, suveperioodil suveterrassile lisaks veel 100, seega on võimalik meie juures tähistada nii suuremaid kui väiksemaid sündmusi.
Castello Resto Saaremaa Restoranide Nädala menüü 11.-17. september
PANE TÄHELE: Restoranide Nädal algab esmaspäev, 11.september. Mitte koos festivaliga 7.09 
Saaremaa Restoranide Nädala laudade broneerimine kohustuslik: tel. +3726555700 või info@castello.ee
Kolmekäiguline õhtusöök, algusega alates 17:00 , hind on 25€ / 1 inimene
- Forelli Ceviche
kiivi granita, marineeritud redis, vähiõli, ingveri tarretis
- Lammas
suitsune lillkapsapüree, porrulauk, marja ja ploomikaste, kartuli ja parmesani quenelle
- Kõrvitsa Mousse
sidrunivaht, rabarberi tarretis, avokaado kreem, praksuv šokolaad
Joogid ei kuulu Saaremaa Restoranide Nädala menüü hinna sisse.
Castello Resto asukoht: Lossi 11, Kuressaare
Facebook: Castello Resto
Instagram: @castelloresto
Maja lugu
Lossi 11 on eelkõige tuntud kui endine võõrastemaja Kuldoda. Uue iseseisvusaja alguses asus seal Hansapanga kontor.
1920. aastate Kuressaares püüti suvituselule taas hinge sisse puhuda ja tegeleti eriti hoolikalt majutuskohtade küsimusega. Korrastati vanu ja loodi päris uusi, kusjuures erilist tähelepanu pöörati hotellide ja pansionaatide puhtusele ja tasemele. Üks uutest hotellidest oli Lossi 11 paiknenud 12 toa ja 18 voodikohaga Kuldoda, mille asutas A. Jürgenson.
Kuivõrd Lossi tänava näol on tegu Kuressaare ühe vanima liikumissuunaga, võib eeldada, et selle (vähemalt linnus poolne) ümbrus oli kruntideks jagatud ja hoonestatud juba hiljemalt 15. sajandil. Kuressaare mõisate linnakodade ehitustraditsioone kandva ilmega maja on täna paljuski rekonstruktsioon. Algupärasest 18.sajandil ehitatud hoonest on säilinud paekivist karniisid (Raua tn juurdeehitusel on loomulikult koopia), vundament, osa paekivist välis- ja vaheseinasid ning kohati lae-konstruktsioonid. Esimese Eesti Vabariigi ajal oli hoones Err Edu juuksuritöökoda. Hoone interjöör restorani poole peal on õnnestunud ajaloolis-romantilise sisekujunduse ja atmosfääri poolest 21.sajandi Kuressaares tuntud.
Jaga meiega oma emotsioone
Tasub silmad lahti hoida ja jälgida festivali Facebookis, Instagramis ja sirvida kodulehel.
Kenast sööjast on ka toidul hea meel!
Selleks, et hea maitseelamus saaks tiivad, inspireeri teisigi: Instagrami postitustel palume kasutada @saaremaatoidufestival / #saaremaatoidufestival ning Facebooki postitustes täägida Saaremaa Toidufestival või lisada @saaremaatoidufestival. Sinu nõusolekul jagame parimaid pilte oma kanalites.
Kohtumiseni!