Saaremaa, Muhu ja Ruhnu kuulutavad uhkusega, et just meie saared on valitud Eesti toidupiirkonnaks. Seda tiitlit kanname 2025. aasta aprillin lõpuni. See märkimisväärne tunnustus rõhutab saarelist rikkalikku toidukultuuri ja pühendumust kohalikele toidutraditsioonidele. Vast veelgi olulisem on see, et tänu toidupiirkonnale saab esile tõsta meie saarte inimesi ning nende panust saarluse ja saarte elu hoidmisel.
Saare maakonna saared tõusevad toidupiirkonnana esile saarelise eraldatuse tõttu. See on loonud iseomased toidutraditsioonid, mida vürtsitab kaasaegne innovaatiline lähenemine. Eraldatus on saarerahvast õpetanud toime tulema käepärasega, kuid seejuures harjutanud kõiges olema nutikas ja leidlik. See on oskus kasutada kõike, mida loodus pakub, ja elada nii, et jagub ka homseks. Saartel põhineva toidupiirkonna puhul seetõttu ongi fookuses kestlikkus.
Ajal, mil aktiivselt mõeldakse ja arutatakse, kuidas kestlikumalt elada, tasub pilgud pöörata saarerahvale. Saarte elanike jaoks on see sissejuurdunud eluviis – kohalik puhas toit tuleb otse merest, põllult, metsast ja raisku ei lasta naljalt mitte kui midagi. Öiged viikingid toitu ei raiska!
Saaremaa, Muhu, Ruhnu põhine toidupiirkond pakub kahtlusteta Eesti kõige merelisemaid ja saarelisemaid maitseid, avades kodumaise toidu propageerimisel ja tutvustamisel uue põneva vaatenurga.
Lisaks maitsete aasta kodulehele tasub jälgida meie tegemisi Facebookis ja Instagramis.
Meile võib alati saata ka oma ideid, mõtteid jms maitsed@saaremaatourism.ee
Saarte ettevõtjad, organisatsioonid, kogukonnad, avalik sektor – tahad panustada või oma tegemise lisada programmi, kliki ja näed juhendit SIIN