Saaremaa, Muhu, Ruhnud maitsete aasta - võimalus ettevõtjatele - Saaremaa Toidufestival
MENÜÜ

Saaremaa, Muhu ja Ruhnu kuulutavad uhkusega, et just meie saared on valitud Eesti toidupiirkonnaks ja seda tiitlit kanname 2025. aasta aprillini. See märkimisväärne tunnustus rõhutab saarelist rikkalikku toidukultuuri ja pühendumust kohalikele toidutraditsioonidele. Vast veelgi olulisem on see, et tänu toidupiirkonnale saab esile tõsta meie saarte inimesi ning nende panust saarluse ja saarte elu hoidmisel.

Saared on tuntud oma eraldatuse poolest – see on loonud unikaalsed toidutraditsioonid, mida täiustab kaasaegne ja innovaatiline lähenemine. Eraldatus on õpetanud saarlasi olema nutikad ja leidlikud ning elama kooskõlas loodusega. Seega on maitsete aasta keskmes kestlikkus ja oskus elada harmoonias loodusega – kõik see, mis on saarte elanikele justkui kaasasündinud.

Meie saarte toidupiirkond pakub kahtlemata Eesti kõige merelisemaid ja saarelisemaid maitseid ning avab uue põneva vaatenurga saarelisele toidule, tutvustades ja propageerides seda kogu Eestile.

Kes on eestvedajad?

Saarte maitsete aasta projekti veab SA Saaremaa Turism koostöös MTÜ-ga Saaremaa Toidufestival. Korraldustiimi juht on Angela Nairis.

Tugiorganisatsioonid: Saaremaa Vallavalitsus / Visit Saaremaa, Muhu Vallavalitsus, Ruhnu Vallavalitsus, SA Saare Arenduskeskus, Saarte Koostöökogu MTÜ / Ehtne Saaremaa.

Kontaktid

Programmi tegevused

Kuidas saarte maitsete aastast kasu saada?

Võimalused ettevõtjatele, sündmuste korraldajatele, erinevatele ühendustele ja avalikule sektorile

Maitsete aasta turunduses kasutatavad sõnumid

Järgnevad on maitsete aasta turunduses kasutatavad üldised sõnumid, mida võid julgelt kasutada oma ettevõtmise sisdumiseks maitsete aastaga