Sügislaat
Vali rubriik:
Reedel-laupäeval 9-10.september | Reedel kell 10-18; Laupäeval kell 10-15 | Kuressaare Kultuurikeskus ja selle ümbrus
Sügislaat kutsub Sind järjekordselt Kuressaare kesklinna osa saama põnevast laadamelust ja tegema ootamatuid ostuavastusi!
Laat toimub nagu traditsioonks saanud Kuressaare Kultuurikeskuseses ja seda ümbritseval alal.
Üritus toimub Saaremaa Toidufestivali raames ning seetõtu on osalema kutsutud veelgi rohkem põnevaid toidukaupade müüjaid ja pakkujaid. Laadal on osalejaid saartelt, mandri Eestist kui ka kaugemalt. Läti ettevõtjad on pea igal aastal olnud kohal omi tooteid pakkumas.
Õuealal on lisaks toidule palju põnevat aeda, suvilasse, vaba aja veetmiseks ja muudki põnevat näiteks need, kes pakuvad kõike seda mis toidule lisaks on kodus oluline: tarbekeraamika, nõud, sisustust, tehnikat kööki, söögituppa ja veel enamatki, lisaks huvitava käsitöö pakkujaid.
Sügisele vastu minnes on oluline väärtustada oma tervist. Nii leiamegi osalejate nimekirjas ka looduslikke- ja tervisetooteid, vabaaja sisustamiseks teenuse pakkujaid, lisaks palju muud huvitavat.
Laada külastajatele toimuvad mitmed erinevad töötoad, põnevad esitlused, oodata on lisaks muidki üllatusi.
Sügislaat sel aastal
- Kauplejaid on oodata üle Eesti ja ka Läti naabreid, kes pakuvad nii Läti leiba kui suurt valikuid roosiistikuid.
- Esindatud on ilu- ja loodustooted ja teenused,suur valik kodutekstiile ja tekke ja patju, käsitöö meilt ja mujalt, ehted jm huvitavaid tooteid ja teenuseid.Välialal on kohal Peipsi Sibul, laialdaselt taimevalikut ja istikuid, samuti käsitööd, punutud korvid.
Toidufestivalile kohaselt on sügislaadal rohkem toidukaupa, nii eestimaist, kui ka maitseelamusi Kreekast, Gruusiast jm. Pakutakse erinevaid maitseaineid, laadasinki, kala , köögi ja puuvilju. Magusa eest hoolitseb Pai Pagar jpm.
Täpselt infot tootjate kohta leiad siit arutelu alt: SÜGISLAAT
Mõlemal päeval saame päevajuhi eestvedamisel rohkem tuttavaks ettevõtjate ja kauplejatega!
Nagu ikka ühel õigel laadal olema peab, on võimalus osa võtta loteriidest ja tegutseda töötubades.
Töötoad laupäev, 10.september
- kell 10 -13 krepppaberist lille valmistamine
Maksumus: 30 €/1 inimene
- kell 13.30 – 15.30 Alkohoolse tindiga kaardid, posterid.
Maksumus: 30 €/1 inimene
Koolitaja: Jaanika Aasrand
Täpne info koolituste kohta vaata pildilt
Konkurss: Saare Hoidis
Sel aastal soovime koos Reet Viiraga, kogukondade eestvedajaga, taas ellu kutsuda konkursi, mis 2009-2016 a toimus Meie Maa hoidiste konkursi nime all. Koos Saaremaa Kodukandiga on eelnevalt välja antud ka 2009-2011 a retseptiraamat: Meie Memme Sahvririiul, teeme sellest taas traditsiooni, sest uus ongi ju ära unustatud vana!
September on just see õige aeg, et taas kutsuda ülesse oma hoidistega kaasa lööma nii juba kogemustega kokkajaid kui alles katsetamist alustajaid, iial ei või teada, mis maitse kellegile huvi pakub!
Osaleda saab nii eraisikuna, kui kollektiivselt, näit Kogukonna köögina või muul moel.
Zürii on vähemalt 7 liikmeline, erapooletu ja hindab eraldi magusad ja soolased hoidised,tuuakse välja nii Uudishoidis kui ka Pärimus Hoidis, nö memmede retseptide elushoidmine
Hindamise aluseks on järgmised kriteeriumid:
1. Hoidise välimus ( konsistents, värvus)
2. Hoidise maitse ( soolasus, magusus, nimetusele vastav maitse)
3. Hoidise lõhn ( kasutatud toorainele omane)
4. Hoidise purgi kujundus ( reklaam koos koostiste tutvustusega, kinkepakk)
Lisaks saavad Sügislaada külastajad anda reedel , kell 15,30-16,30 oma hääle ja valitakse ka Rahva lemmik hoidis 2022
Hoidised tuua hiljemalt reedeks, 09 sept kell 12ks Kuressaare Kultuurikeskuse fualjeesse, garderoobi lauale, Reet Viira kätte, et registreerida numbritega osalejad.
Hoidisega koos peab olema kinnine ümbrik,mille peal on sama nimetus, nagu purgil ja ümbrikus sees: autori nimi, retsept, kontaktid, email, telefon
Hindamine toimub reedel, 09 septembril alates kell 14 ja võitjate väljakuulutamine toimub kell 17, Kuressaare Kultuurikeskuses sees.
Auhinnad saavad olema toredad, meie Sügislaadal osalejatelt!
Pildista sahvrit
Kui hoidised valmis, tuleb neid ka kuskil hoida ja selleks kutsume ülesse pildistama enda Sahvreid, keldrite riiuleid ja saatma neid pilte Reet Viirale, et saaksime neid kajastada meie Facebooki ürituse all.
Pildid sahvritest palun saata juba sel nädalal: saarekodukant@gmail.com
Ootame rohket osavõttu, et taas elustada vanad traditsioonid ja kanda edasi meie esivanemate oskuseid ja kokandusnippe!
Sügislaat osalemiseks:
Suurepärane võimalus ettevõtetel eksponeerida oma väljapanekuid ja tegemisi ning külastajatel saada osa pakutavast.
Täida ankeet, selle leiad kui klikid SIIA
Jaga meiega oma Saaremaa Toidufestival emotsioone
Tasub silmad lahti hoida ja jälgida festivali Facebookis, Instagramis ja sirvida kodulehel.
Oleme tänulikud kui jagad ka meiega oma maitseelamusi, selleks palun oma Instagrami postitustel kasutada @saaremaatoidufestival / #saaremaatoidufestival või täägi meie Facebooki oma FB postitusi tehes @saaremaatoidufestival. Sinu nõusolekul jagame parimaid pilte ka meie sotsiaalmeedias.