Konkurss koolinoortele "Teeme ise unistuste koolimenüü" Kuressaare kultuurikeskuses - Saaremaa Toidufestival
MENÜÜ

Konkurss koolinoortele “Teeme ise unistuste koolimenüü” Kuressaare kultuurikeskuses

Kolmapäev 10.09.2014 | Kell 12:00 | Kuressaare kultuurikeskuses

Kutsume Saare maakonna koolinoori osalema konkursil “Teeme ise unistuste koolimenüü”. Ürituse eesmärk on anda kooliõpilastele võimalus valmistada just selline salat ja magustoit, mis on nende unistus! Võistlusel tuleb valmistada ja presenteerida salatit ja magustoitu. Võistlevad 4 last + üks õpetaja või koolikokk. Võistlevad kaks vanuseastet:

Võistluse tingimus:

Konkursi tegevused:

Konkursil hindame Sinu “unistuses” kasutatud loovust ja erilisust toidu väljapanekul ning toidu maitset.

Auhinnalised kolm esimest kohta mõlemas vanuseastmes valib välja žürii, kuhu kuuluvad: Kuressaare Ametikooli õpetaja Õile Aavik, Cafe Remark peakokk Leena Mölder, Kohvik Mosaiik peakokk Risto Laanet ning kaks Kuressaare Ametikooli kokaõpilast.

  • 6.-9. klass peaauhind: võitnud kooli koolisööklas töötuba Emmanuel Willega – milles osaleb võitnud võistkond. Pärast kokkamist samal päeval Emmanueli kohtumisõhtu võitnud kooli kooliperega.
  • 9.-12. klass peaauhind: Võitnud kooli koolisööklas töötuba Peeter Piheliga – milles osaleb võitnud võistkond. Pärast kokkamist samal päeval Peetriga kohtumisõhtu võitnud kooli kooliperega.
  • Lisaks ootavad võistlejaid auhinnad järgmistelt ettevõtetelt: Arensburg Boutique Hotell & Spa, Georg Ots Spa Hotell, Saaremaa Spa Hotellid. Oma lemmikule kingib Kuressaare öko- ja kohaliku kauba pood Saarte Sahver 30 eurose kinkekaardi hea leivamaterjali valimiseks.

    Kõigile osalejatele teeb kingituse ja hoolitseb žürii eest Saaremaa DeliFood OÜ.

    Kes on Emmanuel Wille?

    emmanuel-wille-1Love = Food. “Tööd tuleb teha armastusega, selle vastu peab olema huvi,” ütleb aukartustäratava kogemusega Olde Hansa ja Clazzi peakokk Emmanuel Wille, kes on varasemalt töötanud Michelin tärnidega restoranides Belgias ja Rootsis, olnud ka Gloria peakokk.

    Emmanuel Wille on sündinud Belgias. Emmanuel on töötanud restoranis Hovenke Lauwe, mille peakokk oli varem roogasid valmistanud Belgia kuningapalees. Kuninglikke dineesid aitas valmistada eritellimustel ka peakoka tiimis Emmanuel. Edasi suundus katsetamishimuline, uudishimulik ja aina kõrgemale tasemele pürgiv Wille tööle juba 2 Michelin tärniga pärjatud restorani Het Laurieblad. Just seal omandas ta kõrgema pilotaazhi, ennekõike tehnikas ning toorainete omavahelises kombineerimises. Restoran töötas vanade kui mitte öelda iidsete retseptidega, mille parimaid osasid kombineerib Emmanuel tänini enda valmistatud toitudesse.

    Emmanuel Wille esimene töökoht Eestis oli Roosikrantsi restoran, kus ta treenis välja terve kokkade armee ning hoidis silma peal menüül ning täitis EU delegatsioonide toidusoove (asukohajärgne tulemus, sest linnavalitsuse maja oli sealsamas).

    Edasi tulid kokasaated televisioonis, soovitused ning retseptid, artiklid nii toiduajakirjades kui muidu ajakirjanduses. Järgnesid restoranid Charital, Café Belle-Vue, Gloria. Emmanuel Wille deviis on lihtne: “Respekt tooraine vastu ja armastus toidutegemise suhtes”.

    Kes on Peeter Pihel?

    peeter-pihel-1Peeteri jaoks ei ole toit kindlasti ainult tühipaljas kõhutäide. Tema meelest suhtumine enda toidulauda paneb paika suuresti meie väärtushinnangud ja staatuse. Oma menüüdes ja töötubades pöörab Peeter rohkem tähelepanu oma sünnikoha Saaremaa maitsetele. Serveerides neid loomulikult tänapäevases võtmes, sest toit muutub ja areneb koos ajaga.
    Kirg toiduvalmistamise vastu viis Peetri ka suurde võistluskeerisesse, nimelt oli ta üks neljast nimekaimast kokast, kes 2008. aastal Bocuse d´Or finaalis Eesti esindamise nimel peene kokakunsti võlu ja valu koges. Oma oskuste arendamiseks on Peeter enanst koolitanud Saksamaal, Roostis, Norras, Inglismaal. Peeter on saarlane, kes viinud Pädaste Mõisa restorani Alexandri neljal järjestikusel aastal Eesti parimaks (2010-2013).

    Hetkel töötab ta maailma esikahekümnes olevas restoranis nimega Fäviken Magasinet Rootsi metsade vahel. Iga kirglik kokk vajab ka energiaallikana midagi muud, Peetrile meeldib väga jalgpall!

    Konkursile registreerimine ja lisainfo: info@saaremaatourism.ee; 5050100

    sktk leader-logo-1

    arensburg-spa-logogospa-logo-1saaremaa-spa-hotels-1 

     

     

    koolimenuu-1 koolimenuu-2 koolimenuu-3