Konkurss koolinoortele “Teeme ise unistuste koolimenüü” Kuressaare kultuurikeskuses
Kolmapäev 10.09.2014 | Kell 12:00 | Kuressaare kultuurikeskuses
Kutsume Saare maakonna koolinoori osalema konkursil “Teeme ise unistuste koolimenüü”. Ürituse eesmärk on anda kooliõpilastele võimalus valmistada just selline salat ja magustoit, mis on nende unistus! Võistlusel tuleb valmistada ja presenteerida salatit ja magustoitu. Võistlevad 4 last + üks õpetaja või koolikokk. Võistlevad kaks vanuseastet:
- 6.-9. klass
- 10.-12. klass
Võistluse tingimus:
- Kasuta toidu valmistamisel võimalusel kohalikku toorainet;
- Võta kaasa töövahendid salati- ja magustoidu valmistamiseks ning vajalikud toiduained;
- Võid kaasa võtta kuumtöödeldud (näit.keedetud, praetud jm) toiduained;
- Võta kaasa serveerimiseks vajalikud toidunõud ja serveerimisvahendid;
Konkursi tegevused:
- Osalevad võistkonnad teevad kohapeal valmis salati ja magustoidu 60minuti jooksul;
- Üks portsjon serveeritakse züriile, teine portsjon läheb näidislauale;
- Iga võistkond tutvustab oma unistust läbi valmistatud toidu.
Konkursil hindame Sinu “unistuses” kasutatud loovust ja erilisust toidu väljapanekul ning toidu maitset.
Auhinnalised kolm esimest kohta mõlemas vanuseastmes valib välja žürii, kuhu kuuluvad: Kuressaare Ametikooli õpetaja Õile Aavik, Cafe Remark peakokk Leena Mölder, Kohvik Mosaiik peakokk Risto Laanet ning kaks Kuressaare Ametikooli kokaõpilast.
Lisaks ootavad võistlejaid auhinnad järgmistelt ettevõtetelt: Arensburg Boutique Hotell & Spa, Georg Ots Spa Hotell, Saaremaa Spa Hotellid. Oma lemmikule kingib Kuressaare öko- ja kohaliku kauba pood Saarte Sahver 30 eurose kinkekaardi hea leivamaterjali valimiseks.
Kõigile osalejatele teeb kingituse ja hoolitseb žürii eest Saaremaa DeliFood OÜ.
Kes on Emmanuel Wille?
Love = Food. “Tööd tuleb teha armastusega, selle vastu peab olema huvi,” ütleb aukartustäratava kogemusega Olde Hansa ja Clazzi peakokk Emmanuel Wille, kes on varasemalt töötanud Michelin tärnidega restoranides Belgias ja Rootsis, olnud ka Gloria peakokk.
Emmanuel Wille on sündinud Belgias. Emmanuel on töötanud restoranis Hovenke Lauwe, mille peakokk oli varem roogasid valmistanud Belgia kuningapalees. Kuninglikke dineesid aitas valmistada eritellimustel ka peakoka tiimis Emmanuel. Edasi suundus katsetamishimuline, uudishimulik ja aina kõrgemale tasemele pürgiv Wille tööle juba 2 Michelin tärniga pärjatud restorani Het Laurieblad. Just seal omandas ta kõrgema pilotaazhi, ennekõike tehnikas ning toorainete omavahelises kombineerimises. Restoran töötas vanade kui mitte öelda iidsete retseptidega, mille parimaid osasid kombineerib Emmanuel tänini enda valmistatud toitudesse.
Emmanuel Wille esimene töökoht Eestis oli Roosikrantsi restoran, kus ta treenis välja terve kokkade armee ning hoidis silma peal menüül ning täitis EU delegatsioonide toidusoove (asukohajärgne tulemus, sest linnavalitsuse maja oli sealsamas).
Edasi tulid kokasaated televisioonis, soovitused ning retseptid, artiklid nii toiduajakirjades kui muidu ajakirjanduses. Järgnesid restoranid Charital, Café Belle-Vue, Gloria. Emmanuel Wille deviis on lihtne: “Respekt tooraine vastu ja armastus toidutegemise suhtes”.
Kes on Peeter Pihel?
Peeteri jaoks ei ole toit kindlasti ainult tühipaljas kõhutäide. Tema meelest suhtumine enda toidulauda paneb paika suuresti meie väärtushinnangud ja staatuse. Oma menüüdes ja töötubades pöörab Peeter rohkem tähelepanu oma sünnikoha Saaremaa maitsetele. Serveerides neid loomulikult tänapäevases võtmes, sest toit muutub ja areneb koos ajaga.
Kirg toiduvalmistamise vastu viis Peetri ka suurde võistluskeerisesse, nimelt oli ta üks neljast nimekaimast kokast, kes 2008. aastal Bocuse d´Or finaalis Eesti esindamise nimel peene kokakunsti võlu ja valu koges. Oma oskuste arendamiseks on Peeter enanst koolitanud Saksamaal, Roostis, Norras, Inglismaal. Peeter on saarlane, kes viinud Pädaste Mõisa restorani Alexandri neljal järjestikusel aastal Eesti parimaks (2010-2013).
Hetkel töötab ta maailma esikahekümnes olevas restoranis nimega Fäviken Magasinet Rootsi metsade vahel. Iga kirglik kokk vajab ka energiaallikana midagi muud, Peetrile meeldib väga jalgpall!
Konkursile registreerimine ja lisainfo: info@saaremaatourism.ee; 5050100