Angla pärandkultuurikeskus Saaremaa Restoranide Nädalal osaleja
MENÜÜ

Angla tuulikumäe leivaresto

Angla tuulikumäe leivaresto– avatud ainult Sinu jaoks Saaremaa Restoranide Nädalal!

Angla küla tuulikumäel on üle 100 aasta jahvatatud viljast jahu leivaküpsetamiseks. Ka meie leivarestos on alati olnud kõige olulisemal kohal LEIB, mille juurde pakutakse leivakõrvast.

Meie Angla rukkileib on eriretsepti alusel küpsetatud ja seda saab ainult meie juurest.

Alates 18.06.2011 oleme Angla pärandkultuurikeskuse koduleivatoas pakkunud esivanemate talutoitu, kostitanud külalisi angla leivaga ning koos ka leiba küpsetanud.

Restoraninädala  kevadõhtutel soovime oma külalisi üllatada vaaremade ajast tuntud toitudega, mida pakume kaasaegses vormis.

Tervitame teid kõiki vahtramahlaga – kevadise eluveega.

Kui soovid ennast ja oma kaaslasi üllatada, siis Angla ” leivaresto” on just see õige koht kuhu teeviit Sind juhatab!

Restoranide Nädala menüü

Saaremaa Restoranide Nädala laua broneerimine KOHUSTUSLIK: e-mail angla@kylastuskeskus.ee; tel: +372 51990265

Kolmekäiguline õhtusöök, alates kell 17:00, hind  25 € / 1 inimene

Joogid ei kuulu Saaremaa Restoranide Nädala menüü hinna sisse.

Pärandkultuurikeskuse asukoht: Angla küla, Saaremaa

Facebook: Angla Pärandkultuurikeskus & Tuulikumägi

Saaremaa Toidufestivali info leiad FacebookisInstagramis ja kodulehe

Angla lugu

Angla tuulikumäe 5 tuulikut on Eestis üks paremini säilinud tuulikutegrupp, mis paikneb oma algses asukohas Saaremaal. Neli tuulikut on pööratava kerega pukktuulikud ja viies on hollandi-tüüpi tuulik – vaid pööratava peaga kaheksa-tahuline tuuleveski. Tuulikud on ehitatud 19. ja 20. sajandi algusaastatel.

Tuulikumägi ei ole ainus põnevus, samas asuvas pärandkultuuri-keskuses asub sajandite tagust saare elu-olu tutvustav pärandkultuuri- ja vanavara-muuseum. Siin on ka aastaringselt avatud suveniiripood ja kohvik-leivatuba, kus saad maitsta saarlaste muistsete retseptide järgi küpsetatud Angla leiba ja rüübata kõrvale taimeteed või saaremaiseid mulliga ja mullita Ö- ja Õ-tähega algavaid jooke.

Siin saate oma silmaga uudistada ajaloolisi põllutöömasinaid ja tööriistu, millega eelmistel sajanditel põldu hariti, et leib lauale jõuaks. Viikingite aegses Eestis valmistati leiba nii hapendatud kui ka hapendamata kujul. Pärmi ei tuntud ei Eestis ega Skandinaavias. Tavaliselt oli laual odraleib ehk karask. Enne leiva laialdasemat levikut olid peamised jahutoidud tulel küpsetatud kakud ja vee sees keedetud käkid.

Kuidas sajandeid tagasi teradest leiba tehti, saabki näha Angla tuulikutes ja pärandkultuuri-keskuses. Üks viiest tuulikust on töökorras ja kohapeal jahvatatud jahust valmib siin maitsev ahjusoe rukkileib.

Ette tellimisel viime läbi erinevaid töötube nii suurtele kui väikestele meie käsitöökodades.

Mida teha Saaremaal – külasta Angla tuulikuid.

Jaga meiega oma emotsioone

Tasub silmad lahti hoida ja jälgida festivali FacebookisInstagramis ja sirvida kodulehel.

Kenast sööjast on ka toidul hea meel!

Selleks, et hea maitseelamus saaks tiivad, inspireeri teisigi: Instagrami postitustel palume kasutada @saaremaatoidufestival / #saaremaatoidufestival ning Facebooki postitustes täägida Saaremaa Toidufestival või lisada @saaremaatoidufestival. Sinu nõusolekul jagame parimaid pilte oma kanalites.

Kohtumiseni!